Op de Havendijk is restaurant De Branding te vinden. Danny de Voogd is inmiddels al bijna 26 jaar de eigenaar van de Branding. Samen met zijn vrouw Danielle runnen ze dit restaurant dat bekend staat om zijn vis, schaal- en schelpdieren. Van oudsher komen hier veel Belgen die voor de beste en verse kwaliteit komen.
Kingkrab is “de” specialiteit van de Branding. Ook de Oosterscheldekreeft, waar vorige week het seizoen van gestart is staat op het menu. Kreeften kunnen door de gasten gekozen worden op gewicht. De kreeft laten ze zien aan de gasten, voordat deze de pan in gaat. Verser dan vers kan niet.
De Oosterscheldekreeft is een bijzonder en uniek “product” uit de Oosterschelde. Deze wordt op duurzame wijze gevangen en is maar voor een korte periode verkrijgbaar. Het kreeftenseizoen eindigt 15 juli.
Danny verteld dat het pand een rijke geschiedenis heeft. Vroeger was het de zeilmakerij van “Co Poux”. Er tegenover had hij zijn oliehandel. Daarna werd het een café van Piet vd Endt. Pas later hebben Adri de Munck en Nellie Steketee er een visrestaurant van gemaakt.